COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA RECLAMA QUE ELS AJUNTAMENTS NO PERGUEN COMPETÈNCIES EN MATERIA DE SERVEIS SOCIALS

La coalició adverteix que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que proposa el PP “desmantellarà l’Estat del Benestar”.

El Secretari de COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA, Vicent X. Vila, ha anunciat que la coalició presentarà en tots els ajuntaments de la comarca on està representada una moció que té com objectiu defensar, aclarir i millorar les competències municipals en l’àmbit dels serveis socials, davant la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que proposa el PP i que “desmantellarà l’Estat del Benestar”, adverteix Vila.

La nova Llei assenyala que l’única competència pròpia dels ajuntaments en aquest àmbit serà, únicament, “l’avaluació i informació de situacions de necessitat i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social”. Davant d’açò, el Secretari de COMPROMÍS denuncia “l’intent del PP dibuixar un Estat Assistencial basat en la Beneficència i no de drets socials, , deixant les persones en mans d’unes administracions (diputacions i comunitats autònomes) que no coneixen ni la seua realitat ni les seues necessitats, en les que no participen directament, i, en el cas de les Diputacions, a les que no han votat”, assenyala. Amb el canvi plantejat pel Partit Popular a la proposta de nova llei, es contempla que les comunitats autònomes puguen no delegar els serveis socials, “cosa que augmenta i institucionalitza la desigualtat entre els ciutadans”. Davant d’aquests fets, COMPROMÍS defensa un model que ha constatat la seua utilitat, eficàcia i pertinència en els últims 30 anys, i reclama que el respecte a “un mínim irrenunciable” en l’expressió de dels Serveis Socials Municipals, de manera que corresponga als ajuntaments, per si sols o agrupats, el nivell d’atenció primària.

A la moció que presentarà COMPROMÍS als ajuntaments de la comarca, es planteja que estos s’adherisquen al Manifest de defensa del Sistema Públic de Serveis Socials d’Atenció Primària elaborat pels professionals; reafirmar l’autonomia local i la transcendència del paper dels ajuntaments en defensa de la protecció social; sol·licitar la modificació o la retirada per part del govern de l’Avantprojecte de Llei; incorporar a la nova llei, com a competència directa municipal, l’Atenció Primària de Serveis Socials; i impulsar un procés de negociació entre tots els grups parlamentaris i amb la FEMP, que permeta abordar la reforma de les lleis que regulen el món local, garantint l’autonomia local i els drets socials dels ciutadans.

“Els municipis han demostrat sobradament la seua responsabilitat institucional i la seua capacitat de gestió en l’atenció als col·lectius socials més vulnerables i la garantia dels drets socials al nostre Estat. No té sentit, ni des del punt de vista de la rendibilitat econòmica ni de la cohesió social, el desmantellament de l’actual sistema de serveis socials d’atenció primària i comunitària, no és el moment de malbaratar els èxits aconseguits”, conclou Vicent X. Vila.

 

Arxivat en: Comarcal, General, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *