Hola companyes i companys,

El dijous passat, 26 de gener, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal i us en fem un resum per al vostre coneixement.

1.- El primer punt de l’ordre del dia va ser la presa de possessió del nou i flamant regidor de l’Ajuntament de Bocairent, el membre de Compromís Bocairent, Víctor Vanyó Peidro, al qual li desitgem tota la sort del món, una persona capacitada i molt vàlida. Enhorabona Víctor!!!

2.- Les actes anteriors van ser aprovades i el seguiment de la gestió de govern va ser meticulosament analitzat, debatut i constrastat.

3.- El compte de la gestió recaptatòria 2016 que realitza la Diputació de València via tributs municipals va ser aprovada només amb els vots del grup socialista i la nostra abstenció i la del PP.

4.- Conveni de cessió de l’Ecoparc de Bocairent al COR (Consorci per a la gestió de residus).
Un conveni per a 20 anys que preveu un abaratiment del servei, millores en les infraestructures, l’inici d’una xarxa d’Ecoparcs comarcal i el control anual de la gestió de la instal·lació.
Seran els usuaris, amb el rebut que ja emet el COR, els que pagaran el servei.
La proposta va eixir endavant amb els vots del PSOE, els nostres de Compromís i l’abstenció del PP.

5.- Moció del grup municipal socialista a favor del Fons de Cooperació Municipal.
Una moció que ja havia estat presentada la mateixa setmana pel Consell Valencià i que proporcionava al nostre poble més de 140.000 euros, que donarà més autonomia i llibertat els ajuntaments i que beneficiarà les inversions socials.
Unanimitat de tots els partits en la votació i l’aprovació.

6.- Com que Despatx Extraordinari no en va haver, vàrem procedir a formular un prec i tres preguntes:

a) Prec. Que se senyalitze bé el carrer Sant Agustí quan està tallat fins la Plaça de l’Ajuntament, hi ha embussos i problemes amb els cotxes.
b) Quin és el resultat final de la participació ciutadana en el Pla Municipal de Mobilitat Sostenible?
Van contestar que hi havia moltes propostes, que havia participat poca gent i que haurien de convocar una reunió amb els partits polítics per tal d’analitzar-ne els resultats.
c) En quin procés es trobava el procediment del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Bocairent?
Van contestar que només faltava un tràmit i remetre’l a l’Ajuntament perquè en un ple d’ací a poc es tractara el tema.
d) La Conselleria d’Economia, Comerç i Ocupació havia presentat el Mapa de Sòl Industrial Valencià on 274 polígons industrials del País Valencià estaven inclosos (12 de la Vall d’Albaida), però no el de Bocairent. El Mapa pretén actualitzar el cens industrial, buit de continguts des de fa 11 anys.
L’Ajuntament de Bocairent té actualitzades les dades de les empreses del polígon industrial? Quan té previst enviar aquesta informació a Conselleria?
Ens varen contestar que en breu s’enviaria i que sí, que estava actualitzat.

(Nota: Compromís Bocairent no vàrem preguntar res de la zona catastròfica per les pluges de desembre perquè ja s’havia sol·licitat. I de la neu ens van informar que pròximament apareixerien, d’algun organisme supramunicipal, una línia d’ajudes per a indemnitzar els desperfectes de la nevada al nostre poble.)

Moltes gràcies pel vostre temps. Continuem treballant pel poble al vostre costat.
Us desitgem Bones Festes de Moros i Cristians 2017 a Capitanes i Capitans, Alferes, festers, músics, veïnat i visitants!!!
#BocairentTestime