Dijous 1 de desembre es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal i us en fem un resum per al vostre coneixement.

1.- Aprovació, si era el cas, de l’acta de la sessió anterior.
Aprovada per unanimitat l’acta del Ple del 3 d’octubre de 2016.
Abans, però, vàrem informar l’equip de govern socialista que la documentació plenària no ens arriba amb la suficient antelació per a la seua consulta, i més tractant-se del ple de pressupostos que conté una informació tan valuosa i important per al nostre poble. Una queixa lògica: 9 dies per a consultar el pressupost és molt poc.

2.- Seguiment gestió de l’Alcalde, Junta de Govern i Regidories amb delegacions.
Dues qüestions que quedaven pendents de la Comissió Informativa i es van resoldre.

3.- Modificació pressupostària 2/2016.
Modificació que pretén suplementar, entre d’altres, una partida del socorrista de la piscina municipal i també una de Festes.
Es va aprovar amb els vots socialistes i l’abstenció dels dos partits de l’oposició.

4.- Modificació Ordenança Municipal de Seguretat i Convivència Ciutadana.
Unanimitat en aquest punt. 11 vots a favor d’aquesta modificació que constava de 3 aspectes: Primer, la regulació de la publicitat d’establiments, comerços i negocis. Segon, la regulació de fogueres en cas de celebracions o festes. I finalment el cens caní o la creació d’un registre de gossos (canis familiaris).

5.- Moció conjunta PSOE-Compromís-PP de suport al manifest de recolzament a la resolució adoptada per unanimitat, en el Congrés dels Diputats, en defensa del pacte d’estat en matèria de violència de gènere.
El Dia Internacional contra la Violència de Gènere, 25 de novembre, els partits polítics municipals vàrem mostrar la nostra unanimitat en aquest tema desitjant que aquest dia desaparega del calendari, sinònim de solució d’aquesta vergonya humanitària.

6.- Moció grup municipal socialista, a proposta de l’Associació de Juristes Valencians (AJV), sobre establiment de la competència en dret privat.
Unanimitat en l’adhesió a l’AJV per la recuperació del Dret Civil Valencià negat i furtat fa més de 300 anys “por justo derecho de conquista” amb l’abolició dels Furs i que actualment afecta les unions de fet, el règim econòmic matrimonial i la custòdia compartida. Un destarifo.

7.- PRESSUPOST GENERAL 2017 I PLANTILLA ORGÀNICA.
D’entrada ja sabíem que aquest punt quedaria aprovat per la majoria absoluta del grup socialista, no obstant això vàrem demanar informació sobre diversos punts.
a) Explicar l’increment de més de 71.000€ (més 20.000€ afegits al llarg de l’any) en la Residència Municipal.
Resposta: Les dues places d’infermer creades, el futur director de la Residència i el canvi de règim de les places concertades que arribaran el 30 de juny justificaven aquest increment.
I la situació encara demanarà més atenció. Recordem que la regidora de serveis socials continuarà fins l’estiu de 2017 fent les tasques de directora de residència amb l’assignació mensual prorrogada mig any més. No direm res de la gestió, però sí del compromís adquirit pel govern socialista que es va comprometre a finalitzar aquesta situació el 31 de desembre del 2016. Però no ha esta possible.

b) Explicar la partida pressupostària de 50.000€ per a la rehabilitació del Barri i els criteris per a accedir a aquestes ajudes.
Resposta: Participar en Pla ARRUS i/o establir uns criteris propis des de l’equip de govern. Molt bones paraules però poca concreció en un tema que en el passat ple ordinari els va caure damunt vista la conservació del Barri i les cases enderrocades.
Ens va semblar un pedaç, però benvingudes siguen les ajudes.

c) Explicar els 10.000€ destinats al Consell Econòmic i Social de Bocairent quan aquest organisme encara no s’ha creat.
Resposta: El Consell serà l’encarregat de buscar subvencions i fons per a la creació d’ocupació i el foment d’activitat econòmica.
Una quantitat considerable no sabem encara per a què. Ells sí?

d) Explicar els 10€ destinats a la Residència Municipal del pressupost municipal quan ja compta amb partida pressupostària pròpia.
Resposta: Possiblement a final d’any se celebre un ple extraordinari per a ajustar aquest tema.
Més diners.

En fi, van haver rèpliques i contrarèpliques, però la breu síntesi era un pressupost que no havia estat facilitat amb temps per a la seua consulta; que no havia estat consultat públicament pel Consell de Participació Ciutadana (ara que ho consulten tot temàticament i açò no?); que recollia (com el Barri) alguns aspectes de Compromís Bocairent; que continuava amb les subvencions a entitats, associacions i clubs, cosa que celebrem; però que no era el nostre.
Ens vàrem abstindre. El Partit Popular va votar en contra. I el PSOE, lògicament, a favor. Pressupost 2017 aprovat.

8.- Despatx extraordinari.
No en va haver.

9.- Precs i preguntes.
– Prec: Despatx del grup polític municipal xicotet. Veure la possibilitat de reubicació.
– Prec: Que a partir d’ara se’ns facilite la documentació per a les Comissions Informatives (prèvies als Plens) almenys amb una setmana d’antelació, és a dir, des del dijous anterior perquè no tenim temps de consulta.
– Pregunta: Des d’octubre, el registre d’entrada de l’ajuntament està tancat els dissabtes. Per a molta gent era l’únic dia de la setmana per a dirigir-se al consistori i efectuar algun tràmit (sol•licituds, permisos de crema, informació…) Què ha passat? Per què ja no existeix aquest servei públic?
La resposta va ser que aquest dia havia deixat de ser laboral.
– Pregunta: Com està el procediment per a la designació del Director de la Residència Municipal “Sagrat Cor de Jesús”?
La resposta va ser que a l’estiu la plaça estarà en funcionament.
-Pregunta: Com s’havia produït l’elecció de Directora de l’Escoleta Infantil Municipal després de la designació de les dues places de mestra? Ens havien comunicat un procediment “estrany”.
La resposta de la regidora d’Educació va ser que l’elecció va ser en votació secreta per part de les treballadores de l’Escoleta.
La irregularitat ve que el procediment de votació en cap moment estava contemplat en cap lloc i pensem que l’equip de govern socialista ha improvisat aquesta solució. Així no anem bé.

La sessió plenària també va servir per a acomiadar Lola Francés Morant que renunciava a l’acta de regidora del grup municipal Compromís Bocairent.
La nostra sentida admiració i respecte, Lola, gràcies per tot!!!

I a vosaltres moltes gràcies pel vostre temps. Continuem treballant pel poble al vostre costat.