CRÒNICA DEL PLE ORDINARI DE JULIOL

Dijous 28 de juliol de 2016 a les 20h començava la sessió plenària-

1.- Aprovació, si és el cas, de l’acta de la sessió anterior.
Aprovada l’acta del ple de 31 de març del 2016.

2.- Seguiment de la gestió de l’Alcalde, Junta de Govern i Regidors amb delegacions.
Contestades totes les qüestions en la Comissió Informativa prèvia.

3.- Segon Pla Municipal d’Igualtat entre dones i homes (2016-2019).
Unanimitat de tots els partits polítics de l’Ajuntament de Bocairent per a aprovar aquest Segon Pla que implementarà polítiques d’igualtat al nostre municipi.

4.- Pacte dels Alcaldes pel clima i l’energia.
Unanimitat en l’aprovació d’aquest document que pretén aconseguir la sostenibilitat energètica, l’adaptació al canvi climàtic i la possibilitat de beneficiar-se d’alguna subvenció de la Diputació que ho faça possible.

5.- Modificació Pressupostària mitjançant transferències de crèdits 5/2016.
El nou panorama que es planteja en la Residència Sagrat Cor de Jesús amb l’eixida de les monges de la congregació necessita d’una reestructuració per a atendre els nostres majors d’una manera adequada, així com el personal que allà treballa.
Segons va informar l’Alcalde calen 27.000€ que l’Ajuntament donarà a fons perdut.
Després de l’exposició de motius, va haver unanimitat de tots els partits comprenent que la situació era urgent i necessària. Compromís Bocairent no posarem cap impediment perquè la Residència puga seguir oferint el servei que es mereixen les persones del nostre poble.

6.- Assignació econòmica Regidora Àrea Sociosanitària.
La Regidora Begoña Perigüell incrementarà la dedicació parcial del 15% al 70% de dedicació exclusiva des del 12 de setembre al 31 de desembre del 2016 per tal d’estar en la Residència totes les vesprades de 16 a 18h de dilluns a divendres. Amb aquesta mesura es volen detectar, des de dins, les necessitats i actuar de manera més eficaç.
Açò portarà a crear a principis del 2017 la figura de Gerent de la Residència que oportunament s’ofertarà públicament.
Va haver unanimitat també en aquest punt.

7.- Despatx extraordinari. (No en va haver)

8.- Precs i preguntes.

a) Vàrem preguntar si el Poliesportiu Municipal compta amb un desfibril·lador. Pensem que un aparell d’aquestes característiques és necessari perquè el nivell d’usuaris que practiquen esport al nostre poble és molt elevat i calen mitjans per a prevenció, com hi ha a altres pobles.
La regidora d’Esports va contestar que encara no, però que en breu es podrà comptar amb un desfibril·lador. La intenció és que un membre de cada club esportiu faça un curset per a conéixer el funcionament d’aquest aparell que pot salvar vides.

b) Compromís Bocairent vàrem manifestar la preocupació per l’enderrocament de dues cases al Barri de Sant Joan, cosa que suposa i suposarà un perill real per a les persones que ens visiten però sobretot per als residents d’aquella zona que accedeixen a les seues cases amb una justificada angoixa. Cal garantir la seguretat de les persones.
El regidor d’obres i serveis va manifestar que el tema és complicat, que s’ha intentat localitzar els propietaris d’una de les cases i que les actuacions des del consistori són complicades.
Pensem que davant de casos urgents s’ha d’actuar amb determinació per a evitar desgràcies.

Tornem a reiterar-vos l’agraïment pel temps que ens dediqueu. Que passeu un bon estiu i qui tinga vacances que les aprofite a tope!!!
#BocairentTestime

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *