15 anys sense Enric Valor

15 anys fa que ens va deixar l’homenot de Castalla: Enric Valor. Les seues rondalles i històries ens acompanyaran per sempre al nostre record, a les nostres prestatgeries. Un exemple que va dedicar la seua vida a treballar per la llengua i el país. Fa 15 anys, a més, al nostre poble celebràvem la Trobada d’Escoles en Valencià al seu honor. Com apuntava el regidor Mandel Delgado, Enric Valor té la Medalla d’Or de Bocairent. Un homenatge que se li va fer i un reconeixement a la seua gran tasca en favor de la llengua i la cultura del País Valencià i que l’Ajuntament de Bocairent li va atorgar en vida. També la té Paco Muñoz, apuntava Delgado.

A continuació dos vídeos:

Al minut 1:40 es veu l’homenatge que es va fer a la trobada amb la carta a Enric Valor i la desplegada de pancartes amb el nom de les seues rondalles en la Trobada d’Escoles en Valencià a l’any 2000.

La memòria d’un país és un documental emés l’any 1992 per TV3 dins del programa “Tres, catorze, setze”. En aquest reportatge trobem a un vell artista que reflexiona sobre la seua obra i analitza de la societat valenciana. Junt a altres com Ovidi Montllor, que llig diferents texts al vídeo de l’obra de l’escriptor, constitueix una de les personalitats valencianes que més han marcat el pensament del valencianisme polític en la segona meitat del segle XX. En aquest documental també apareix el suecà Joan Fuster, reflexionant sobre l’obra literària d’aquest escriptor de Castalla.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *