Calendari desfilades i recta final cap a les festes de #Bocairent

La festa comença a notar-se ja als carrers de #Bocairent! Vos adjuntem la informació  que ha proporcionat  l’Associació Festes de Moros i Cristians de Bocairent al seu web.

D’una banda les desfilades d’aquest mes de Gener.

20150108Calendari_desfilades

D’altra banda la notícia al voltant d’aquest cap de setmana on arrancaran els actes previs a festes.

Aquest cap de setmana arranquen les desfilades prèvies i tindrà lloc l’acte dels homenatges

Bocairent comença aquest cap de setmana pròxim, 10 i 11 de gener, la preparació cap a les festes patronals de Moros i cristians a sant Blai que se celebraran del 7 al 10 de febrer. D’aquesta forma, entorn a la mitjanit de dissabte a diumenge la filà Terç de Suavos obrirà les onze desfilades prèvies programades que continuaran el 17 de gener amb els Contrabandistes i els Marrocs i s’intensificaran a partir del dia 23.

Per a diumenge quedarà l’acte dels homenatges dedicat a enaltir els nou capitans del 2015 (Mariola Molina Beneyto, en els Espanyoletos; María del Carmen Gutiérrez Vicedo, en els Granaders; Natxo Cortés Francés, en els Contrabandistes; Lurdes Palao Belda, en el Terç de Suavos; Amparo Vañó Beneyto, en els Estudiants; Ramón Micó Colomer, en els Moros vells; Lucía Alarte Beneyto, en els Marrocs; Armando Calvo Vidal, en els Moros marins, i Pedro García Ferre, en els Mosqueters) així com a reconèixer la tasca dels catorze festers que enguany acompleixen mig segle d’activitat en els moros i cristians (Florentino Gutiérrez Sanz, Vicent Pastor Bodí, Maties Vañó Martínez, Ladislao Cabanes Tolosa, Francisco Blasco Colomer, Vicent Gisbert Vañó, Ximo Molina Vañó, José Cerdá Belda, Rufino Rodríguez Rodríguez, Felipe Ferre Puerto, Fernando Doménech Vicedo, Marga Ferre Puerto, Juan Santonja Colomer i Joan Vicedo i Vicedo). La jornada arrancarà amb una missa d’acció de gràcies a l’església parroquial de l’Assumpció de Nostra Senyora per a, tot seguit, desplaçar-se fins al pavelló municipal d’esports amb una cercavila amenitzada per l’Associació unió musical de Bocairent.

L’acte, que estarà conduït per María García Rico, servirà per presentar la portada del llibre-revista del 2015 que ha estat obra del reconegut pintor valencià Antonio Ferri. Igualment, l’Associació de festes lliurarà els guardons del 33 Premi nacional cartell anunciador a Miguel Ángel Bonilla i Sánchez, com a guanyador, i a Antonio Vañó Cabanes, com a millor artista local. Finalment, la part inicial conclourà amb la distinció a Ricardo Reig Molina per conquerir el 12 Concurs de teatre.

A continuació, el grup de teatre l’Arcà escenificarà l’obra premiada, “Una carrossa per al tio”, baix la direcció de José Vicente García. Després d’un descans, els homenatjats pujaran a l’escenari per rebre el reconeixement del món fester bocairentí abans de què Josep Calatayud Beneyto, president de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), actue com a mantenidor. Per últim, la interpretació de l’Himne a Bocairent tancarà l’acte i donarà pas a un dinar de germanor festera que tindrà lloc al pavelló mateix.

Venda d’entrades: a les papereries i als estancs locals fins el 9 de gener així com al Teatre Avenida el dia 10 de 17.00 a 21.00 h i al mateix pavelló abans de l’acte a un preu de huit euros.

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *