Compromís presentarà mocions municipals d’adhesió al Pacte de Batles

pacte_alcaldies[Extreta de Vilaweb Ontinyent] Compromís presentarà als ajuntaments en què té representació una moció perquè els plens debaten l’adhesió al Pacte de Batles, pel qual els consistoris es comprometen a reduir les emissions de CO2 d’un 20% abans del 2020. Es tracta d’una iniciativa de l’eurogrup Verds-ALE, de què forma part Compromís, que pretén impulsar els objectius de la Unió Europea establits l’any 2008 quan va aprovar el paquet de mesures sobre energia i canvi climàtic en defensa del clima i la independència energètica del conjunt de la Unió.

thumb_474__4 (1)El Pacte de Batles es concreta en l’elaboració un Inventari d’Emissions de Referència i la presentació d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que incloga les accions fonamentals que es preveuen dur a terme dins d’un sistema de suport, cooperació i intercanvi d’informació entre els signants. La setmana passada, els batles de Compromís es van comprometre a engegar aquesta proposta als seus muncipis, en un acte en què l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, va destacar ‘la necessitat d’implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic perquè és on es dissenyen i apliquen mesures i projectes concrets’.

La formació ha denunciat que l’Estat Espanyol ha estat dificultant els últims anys el desenvolupament de les Energies Renovables per la pressió de les companyies elèctriques, la qual cosa ha implicat ‘l’enfonsament d’un sector econòmic punter, viable i sostenible’.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *