Compromis dimiteix a la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida i demana tornar al consens

Compromís per la Vall d’Albaida ha dimitit de tots el òrgans de Govern a la Mancomunitat dels que fins ara formaven part, mantenint tanmateix els consellers al plenari.

Segons ha anunciat este matí en roda de premsa Jesús Pla, alcalde d’Agullent i portaveu de Compromis a la Mancomunitat, acompanyat per Emili Mira, Fran Quesada i Josep Francés, “Compromís no està disposat ha seguir formant part d’uns òrgans on s’ha perdut la representativitat política i territorial i s’ha produït un greu trencament del consens que sempre a caracteritzat a este estament comarcal”.

Segons Pla: “les formes i la actitud quasi dictatorial de la mesa i el seu president, Juan Puchades, en no admetre al nou conseller d’Ontinyent de COMPROMIS, Josep Francés per a la votació del plenari a la proposta del Consorci de residus, però si com a representant a les diferents comissions, evidència la contradicció i el fet de que simplement volien guanyar la votació”, “encara que fora amb el vot de qualitat del president com al final va ser”, ja que membres del PP comarcal, no van anar a votar o es van abstenir trencant així la disciplina de partit.

Emili Mira afegia: “també és ben simptomàtic el fet de no permetre el vot secret, senyal de que es podria perdre la votació gràcies al vot contrari d’alguns membres entre les files populars a la comarca”. Recordava “els esforços fets per COMPROMIS durant les diferents negociacions i el fet de no haver-les utilitzat políticament en ares del bon clima i funcionament de la comarca”.

Per altra banda, des de COMPROMIS, i en paraules de Josep Francés: “entenem que és un desgavell que els consellers d’Ontinyent queden apartats de la Junta de Govern i pressa de decisions, com es pretén en la proposta de composició d’aquesta Junta, tractant-se de la capital i la població més gran de la comarca”.

Fran Quesada per la seua part, recordava que: “el més important era i és el pla de minimització consensuat en el passat per totes les forces i ara trencat unilateralment pel PP amb la imposició d’adhesió al consorci pel vot de qualitat sense consens i des de la Mancomunitat passant per damunt de la voluntat dels municipis”

Així, Fran Quesada anunciava la seua dimissió com a conseller delegat de Medi Ambient i residus, per la seua part, Emili Mira la dimissió de la conselleria

de turisme, així com del seu lloc a la Junta de Govern com a representant de COMPROMIS, després de la destitució de Julià Engo per part de l’Ajuntament d’Olleria i finalment Josep Francés, encara que de “facto” de les comissions de Comptes i Dictamen de les que forma part des del plenari del passat divendres.

Tots coincidien i remarcaven la voluntat de COMPROMIS a nivell comarcal de continuar amb la tasca en la Mancomunitat ja que es tracta d’un element integrador del territori i solidari amb les poblacions més menudes (amb serveis com el projecte TREBOL i la recollida de fem amb el nostre pla de minimització entre altres), de la nostra comarca, així com de tornar al consens que sempre a caracteritzat a este estament comarcal, recordant que l’adhesió de les poblacions a ell és voluntari.

Acabàvem la roda, cridant a la reflexió als membres del PP a la comarca i convidant-los a reprendre el camí del passat en la pressa de decisions amb el consens de totes les poblacions i totes les forces polítiques, ja que eixa ha estat sempre la filosofia de la Mancomunitat i no la de guanyar votacions, perquè el més important son les persones, les ciutadanes i els ciutadans de les nostres poblacions, que ara, hauran de pagar el doble pel mateix servei de la recollida del fem a banda del impacte ecològic que suposa.

Arxivat en: Comarcal, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *