A partir de hui 22 de novembre Compromís Bocairent podrem consultar la documentació relativa al pròxim Ple Ordinari de dijous 1 de desembre.
El motiu del present escrit es fer-los coneixedors que en aquell Ple s’aprovarà el Pressupost Municipal 2017, i diem s’aprovarà perquè la majoria absoluta socialista així els ho permetrà.
Doncs bé, en aquest breu període de temps (9 dies) haurem de consultar les diverses partides que el govern socialista haurà destinat per al nostre municipi l’any que ve, ens haurem de reunir amb el nostre col·lectiu per a prendre decisions i haurem d’anar al Ple Ordinari amb un posicionament polític sobre els pressupostos municipals d’ells.
Quan arriba aquesta data sempre fem la mateixa observació a l’equip de govern socialista: que el temps per a informar, consultar i debatre el pressupost és mínim, ridícul, ajustat. En només 9 dies hem de fer tota aquesta feina que demana temps quan hauria d’estar preparada setmanes enrere. També els fem l’observació que els Pressupostos Municipals no passen pel Consell de Participació Ciutadana, un organisme creat ad hoc amb aquesta finalitat: la de supervisar, suggerir i debatre els diners que es destinaran a les diferents partides des d’un punt de vista extern a l’ajuntament i a l’equip de govern.
I ja finalment una observació: saps quants diners mou el pressupost municipal anual del teu poble? Pots consultar-lo en la pàgina web de l’Ajuntament? Saps les partides pressupostàries destinades a educació, cultura, serveis socials, esports, joventut… sense moure’t de casa i/o de manera telemàtica? Doncs això, ja tenim pressupost.