1.- Aprovació, si és el cas, de l’acta de la sessió anterior.
Aprovada l’acta del ple de juliol.

2.- Seguiment de la gestió de l’Alcalde, Junta de Govern i Regidories amb delegacions.
Quedaven pendents de la Comissió Informativa els ingressos de la Piscina Municipal després de pujada de la taxa i un informe de les actuacions fetes per l’equip de govern i la Conselleria d’Educació per a solucionar l’aulari i d’altres mancances en infraestructures de l’escola pública Lluís Vives.

3.- Compte General del Pressupost 2015.
Aprovat amb la nostra abstenció.

4.- Delegació contractar obres del Pla Provincial d’Obres i Serveis 2016.
Aprovat amb els nostres vots i l’abstenció del PP.

5.- Designar compromissari elecció representant municipal Junta Explotació Xúquer-Alarcón-Contreras-Tous.
El representant municipal serà el regidor alliberat Jose Maria Beneyto Micó.

6.- Designar compromissari elecció representant municipal Junta Explotació Vinalopó-Alacantí.
El representant municipal serà el regidor alliberat Jose Maria Beneyto Micó.

7.- Pla Municipal de Mobilitat de Bocairent 2016-2019. (Iniciar el procés de participació pública)
Vàrem exposar molt seriosament que aquest Pla era molt millorable. Semblava més una pluja d’idees que no una organització d’actuacions concretes i executables.
Trobàvem a faltar la partida econòmica que costaria, dates d’execució, les àrees responsables de cada decisió. La majoria d’actuacions són de reducció de la velocitat (mitjançant bonys) i reducció de CO2 però sense especificar res més.
Sense notícies a la seguretat de vianants en la zona més complicada del poble: el Pòsit i el Ravalet. Sense notícies d’accessos per a persones amb mobilitat reduïda per voreres i carrers amb escales.
I per si fóra poc, el canvi de sentit de circulació en el carrer Santa Àgueda genera molts dubtes.
Pensem que és un Pla improvisat i sense fons. Per a canviar el sentit de circulació de carrers i posar bonys reductors de velocitat no calia cap Pla de Mobilitat.
Però com el que es tractava era de votar la Participació Pública ho vàrem fer i va eixir pe unanimitat.
Demanem que participeu i digueu la vostra opinió, hi ha decisions molt importants. Gràcies!

8.- Consell Econòmic i Social de Bocairent. (Creació del Consell i dels seus Estatuts)
A proposta de Compromís es va incorporar com a membre del Consell un representant del sector Agrari i Forestal que no figurava en principi.
Va haver unanimitat i d’ací a 90 dies caldrà estar format d’acord amb els estatus aprovats.
9.- Expedient transferències de crèdit 7/2016.
Abstenció en aquest tema econòmic que va ser inclòs d’urgència i sense debat previ. Així no.

10.- Despatx extraordinari.
No en va haver.

11.- Precs i preguntes.

a) Vàrem demanar que tornaren a revisar l’enllumenat públic. Hi ha fanals que no tenen la part superior i hi ha contaminació lumínica. Cosa que en alguna moció anterior es va decidir solucionar.
b) Les bases per a la contractació del Gerent Residència. I ens van contestar que primer anaven els auxiliars de serveis i d’infermeria, però que no tardarien.
c) L’inici de curs de l’Escoleta Infantil Municipal ha estat més que discutible. Les classes van començar el 5 de setembre i el servei de menjador el 8 del mateix mes. Tard i malament al nostre criteri. Un servei públic municipal ha de comptar amb unes garanties per a conciliar la vida familiar i la laboral. I amb tot, encara falta una persona la plaça de la qual encara s’està baremant. Un despropòsit poc seriós.
d) Com anaven les gestions per a l’adquisició d’un vehicle per al barri medieval que es va aprovar en un ple anterior. S’estan fent gestions.
e) S’havia detectat una plaga de rates al barri medieval i vàrem preguntar pel control de plagues que EGEVASA té l’obligació de fer per contracte. No tenien constància de la referida notícia.
f) Finalment, com havia fet també el PP en el seu torn de paraula, vàrem mostrar la nostra preocupació per la situació actual del barri medieval: cases que s’enderroquen, neteja insuficient, desprotecció, absència total d’un Pla de Rehabilitació, veïnat molest pel pas dels anys i la inacció de l’equip de govern, etc. A més a més els vàrem mostrar un pla de rehabilitació de cases (Pla ARRUS del Ministeri de Foment, la Generalitat i Ajuntaments) que a Ontinyent ha deixat vora 1.000.000€, a Xàtiva 4’5 milions per a 100 cases, a Alcoi 5’5 milions per a 200 cases. Per què a Bocairent no s’havia demanat? S’havia deixat perdre? Van dir que efectivament no s’havia demanat.
La veritat és que la situació del barri medieval passa de ser preocupant. Qualsevol persona que paga impostos es mereix un tracte millor i unes condicions iguals que el veïnat d’altres zones del poble. I això no passa en el lloc que ix en totes les fotos del municipi. No s’han fet bé les coses.

Moltes gràcies pel vostre temps. Continuem treballant pel poble al vostre costat.