Dimarts 31 de maig de 2016 a les 20h es va celebrar el Ple Ordinari que va tindre moltes perles antològiques. Per això recomanem la lectura d’aquesta crònica. Gràcies per endavant.

1.- SORTEIG MESES ELECCIONS GENERALS 26-J
El sistema informàtic remés a l’Ajuntament possibilita el sorteig aleatori i secret de les persones que conformaran les meses electorals.

2.- Aprovació, si és el cas, de les actes de les sessions anteriors.
L’acta del 7 d’abril de 2016 va quedar aprovada per unanimitat.

3.- Seguiment de la gestió de l’Alcalde, Junta de Govern i Regidors amb delegacions.
Algun punt de l’extens control fiscalitzador i de gestió va quedar pendent de contestar amb el compromís de facilitar-nos la informació referida en breu.

4.- Ordenança reguladora de l’ús i funcionament de l’Ecoparc de Bocairent.
Aprovada per unanimitat una ordenança que té com a finalitat adaptar-la a un reglament superior, el Pla de Residus del Consell, i també oferir la nova ordenança a l’empresa que en resulte pròximament adjudicatària de l’Ecoparc.

5.- Ordenança cessió trituradora municipal de restes agrícoles a particulars.
Aprovada per unanimitat una ordenança reclamada pel Grup Municipal Compromís. Parlada, debatuda, consensuada i finalment aprovada, com cal.

6.- Modificació de l’ordenança I.B.I. Urbana.
Baixada del 0,74% al 0,70% de l’I.B.I. Urbana.
Bonificacions del 50% per a titulars cadastrals dels immobles que es construïsquen o s’amplien als Polígons Industrials de El Regadiu (sector I, II i III), El Pontarró i Els Oms. (Per motius tècnics i d’espai consulteu les condicions de la bonificació a l’Ajuntament)
Evidentment, la proposta va quedar aprovada per unanimitat.
Amb tot, i així li vam fer l’observació al senyor Alcalde, era una coincidència la rebaixa de l’I.B.I. a Bocairent amb l’anunci fet la mateixa setmana per la Diputació on aquesta comunicava que rebaixaria la taxa de la gestió tributària als ajuntaments. Cosa que possibilitarà més ingressos i, per tant, rebaixar impostos.
El senyor Alcalde va dir que no, que era simplement casualitat. En fi.

7.- Proposta Alcaldia denominació de 3 carrers a dones.
Bé, assistim al tema dels noms dels carrers a dones amb una proposta feta únicament pel senyor Alcalde, remesa als partits polítics amb 9 dies d’antelació, amb una desigual i interessada proposta, amb la imposició de la majoria absoluta i absolutista en tota l’extensió de la paraula, amb la sensació de “café para todos”, i finalment sense consens. (Per a més informació consulteu el post del mateix dia del Ple, 1 de juny de 2016)
El PSOE es va aprovar la seua proposta feta a la seua mesura amb els vots en contra de Compromís i Partit Popular. Així no es fan les coses.
Enhorabona a les dones que tindran carrer al nostre poble!

8.- Pla Provincial d’Obres i Serveis 2016.
Unanimitat en aquest punt perquè abans d’anar al Ple ja havíem mantingut 2 reunions prèvies en les quals es van veure problemàtiques, necessitats i urgències de les obres que es realitzaran al llarg de l’any.
I així es fan bé les coses: reunions, debat, propostes i consens. No com l’altre punt.

9.-Moció Grup Municipal Popular sobre impuls econòmic i social de Bocairent.
Unanimitat en una moció tensa que repassava els incompliments fets per l’equip de govern socialista pel que fa a l’impuls econòmic del poble. Finalització del sector I del Polígon Industrial, convocar una reunió amb els agents implicats en aquesta finalització, captar empreses, obres pendents, partida econòmica concreta i estable… etc, etc,
En fi, una moció de màxims que segurament al PP també els hauria fet molt de mal quan governaven quan haurien pogut fer més pel polígon industrial.

10.- Moció Grup Municipal Socialista amb motiu del Dia de l’Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual (LGTB).
Aprovada amb 9 vots a favor i 2 abstencions del PP.

11.- Moció Grup Municipal Compromís per la retirada, a Bocairent, de plaques commemoratives de polítics condemnats.
Aprovada per unanimitat la nostra moció. Cap polític condemnat conservarà la placa commemorativa al nostre poble, serà retirada immediatament.

12.- Despatx extraordinari. (Dos punts d’última hora)
a) Designació dels representants de l’Ajuntament a l’ADDER (Associació per al Desenvolupament i Diversificació de l’Economia Rural a la Vall d’Albaida).
Abstenció nostra, els representants ja estaven decidits pel grup socialista.

b) Modificació l’Ordenança del Preu Públic de l’Escoleta Infantil.
“No existeix l’obligació del pagament de les mensualitats en les quals no hi haja assistència dels fills o filles a l’escoleta infantil municipal.” Unanimitat.

13.- Vàrem formular 5 precs i 2 grans preguntes.
a) Les portes de la part de dalt del Teatre Avenida fan soroll i peguen portades.
b) Un polsador dels semàfors de la carretera no funciona.
c) Reduir les cremes de restes agrícoles i/o neteges. Al full de comunicació de cremes diu que de l’1 al 15 de juny encara es podrà cremar fins les 13h. Ens sembla excessiu amb la calor i la sequera actuals.
d) La ubicació del Lleó Ibèric al Museu Arqueològic Municipal és molt millorable, no se’l pot rodejar ni fer fotografies per tots els angles. Una llàstima.
e) Recordatori a l’Alcalde de presentar les regidores i els regidors (totes i tots dels 3 partits) quan ve algun alt càrrec polític o institucional. La vesprada que es va inaugurar la nova denominació de la Placeta del Lleó Ibèric no vàrem ser presentats al Director del Museu de Belles Arts de València que ens cedia el Lleó Ibèric al Museu, cosa que no està gens bé i més davant del nombrós públic present. Les formes, com sempre.

a) La primera gran pregunta va ser quina cosa havien de dir sobre l’aparició a l’agenda municipal (pagada amb diners públics) d’un curs organitzat per un particular en el qual parlava de les raons per a no avortar? Des de quan un particular sense la col·laboració ni l’organització de cap associació del Consell Municipal de Cultura podia fer una activitat a títol personal i més d’aquesta temàtica?
El portaveu socialista i regidor de cultura va dir que des de sempre s’havia fet (sic) i que ell programaria les activitats de manera lliure per a tothom.
En fí, el debat es va tensar i tot això i va arribar a dir, i així es va comprometre, que a partir d’ara qualsevol persona a títol particular que programara una activitat oberta al públic també apareixeria en l’agenda municipal. Preneu nota. Qualsevol!!!

b) La segona gran pregunta estava relacionada amb la negativa de l’equip de govern socialista a comunicar a l’empresa que retirara dels cartells l’anunci on posava que els menors d’edat entraven gratis al bous. Si pensaven que això estava bé. Si les institucions públiques no estan per a protegir els menors de la violència. I d’altres que per motius d’espai i rèpliques i contrarèpliques van en la mateixa línia.
L’Alcalde, resumint, va dir que ells no podien fer res, que els pares i mares eren responsables de l’entrada a la Plaça de Bous i que l’educació dels fills era cosa dels progenitors.
La resposta ens tranquil·litza moltíssim venint de qui ve, amb unes regidores i regidors que també són docents, que tracten de transmetre valors com la pau, la igualtat, l’estima, però amb les paraules de l’Alcalde va quedar demostrat que l’interés de l’empresa estava per damunt de la protecció de les xiquetes i xiquets. Recordeu-ho per favor.
Ah, i com ja vàrem dir, la Plaça de Bous no els costa ni un duro a l’empresa taurina. Bocairent no ingressa res de l’ús d’un dels monuments més importants del poble a una empresa que ve a fer negoci pur i dur. Som agraïts els de Bocairent.

Bé, si heu aguantat fins ací teniu el nostre respecte i admiració, i us donem les gràcies.
Heu pogut comprovar l’equidistància del PSOE en alguns temes, precisament els punts on un equip de govern hauria de ser valent i prendre decisions. En altres punts, quan hi haja diàleg i transparència, ens trobaran, tindran consens.

Gràcies pel vostre temps i el vostre compromís!