El Ple del 24 de setembre de 2015 també va estar mogudet pel que fa a les formes exhibides per l’Alcalde, que es va permetre el luxe de deixar sense contestar la majoria de preguntes que li vam formular i que va mostrar la cara més aspra i desagradable d’un càrrec que governa amb majoria absoluta i que exerceix com a tal. Una llàstima.

3.- Elecció del Jutge de Pau Titular i Substitut. Vicent Silvestre Silvestre (titular) i Cipriano Beneyto Beneyto (substitut) van ser elegits amb els vots a favor del PSOE. Nosaltres ens vam abstenir. Enhorabona Vicent i Cipriano!!!

4.- Liquidació definitiva participació ingressos de l’Estat de 2013. S’han de tornar 34.133€ a l’Estat perquè ens van transferir l’any 2013 més diners del que tocaven. La solució serà tornar-los en 120 mensualitats i a raó de 280€ al mes. Ens vam abstenir perquè no participem de la gestió econòmica i perquè, sí o sí, s’han de tornar obligatòriament i aquesta fórmula és menys roín que pagar-ho de colp.

5.- Moció PP en defensa del districte únic per a l’elecció de centre escolar en tota la Comunitat Valenciana.
Aquestes van ser les paraules del nostre portaveu:“Els admirem, escoltar les paraules Partit Popular i Educació és com agafar un grapat de terra, posar-se’l a la boca i rosegar. No tenen vergonya. Els farem un recompte dels il·lustres consellers d’educació del seu partit perquè facen memòria. Alguns d’ells imputats o de dubtós final en política: Mª José Catalá Verdet (2015), José Ciscar Bolufer, Alejandro Font de Mora, Esteban González Pons, Manuel Tarancón, Francisco Camps Ortiz, Marcela Miró, Fernando Villalonga Campos (1995). Per això, sense res més que dir, votarem en contra.”
La moció popular no va eixir aprovada, el PSOE també va votar en contra.

6.- Declaració conjunta (Compromís, PSOE i PP) sobre adhesió de Bocairent a la Xarxa de Municipis Acollidors. En ser una declaració consensuada i acorda pels tres partits és evident que va eixir aprovada per unanimitat. Ja s’ha repartit un Ban indicant-ho.
El contrapunt va vindre quan vam fer una matisació sobre el nom oficial del nostre partit polític. L’Alcalde havia posat en la declaració Grup de “Compromís”, així, amb cometes i tot. Li vam dir que semblava mentida que no coneguera que som el Grup Municipal Compromís i no allò malsonant i/o malintencionat que ell mateix havia escrit. I va contestar malament. Un poc prou desagradable.

7.- Moció PP instant a la Conselleria d’Educació al fet que es cobrisquen les baixes docents.
Aquestes són les paraules que va tornar a repetir el nostre portaveu: “Els admirem, escoltar les paraules Partit Popular i Educació és com agafar un grapat de terra, posar-se’l a la boca i rosegar. No tenen vergonya. Els farem un recompte dels il·lustres consellers d’educació del seu partit perquè facen memòria. Alguns d’ells imputats o de dubtós final en política: Mª José Catalá Verdet (2015), José Ciscar Bolufer, Alejandro Font de Mora, Esteban González Pons, Manuel Tarancón, Francisco Camps Ortiz, Marcela Miró, Fernando Villalonga Campos (1995). Per això, sense res més que dir, votarem en contra.”
La moció popular no va eixir aprovada, el PSOE també va votar en contra.

8.- Modificació pressupostària 3/2015. S’habilitaven crèdits extraordinaris per a fer front al conveni amb la Diputació de València per a rehabilitar la Baixada a la Cova d’en Gomar. En concret el 15% de l’obra, 7.500€, els posaria el nostre ajuntament. Els altres 42.500€ els posarà l’organisme provincial.
Els vam dir que el sentit del nostre vot seria l’abstenció perquè sense perjuí de l’actuació sobre el patrimoni local també pensàvem que les persones del Barri fa temps que mereixen inversions, atenció i solucions, i que al nostre entendre no hi havia un planejament sòlid per a solucionar la problemàtica del Barri, que tot eren pedaços però no hi havia un pla global. I van haver posicionaments dispars i molta retòrica…

9.- Conveni entre la Diputació de València i l’Ajuntament de Bocairent per a la “Recuperació Ambiental de la zona degradada Baixada a la Cova d’en Gomar”.
Aquest punt va eixir aprovat per unanimitat.

11.- Precs i preguntes, perquè Despatx Extraordinari no en va haver.
Precs.-
1.- Quedava pendent des de juliol la visita al nostre despatx a l’Ajuntament antic per a dignificar i millorar les vergonyoses instal·lacions i mitjans amb què treballem. Prec realitzat en l’anterior Ple i encara sense efecte.
2.- Els semàfors de l’Avinguda Sant Blai tenen molts llums leds que no funcionen i no es veu bé en quin color estan, podent provocar accidents.
3.- La pàgina web de l’Ajuntament té el castellà com a idioma per defecte, canviar-ho i posar el valencià. I també posar a quins partits polítics pertanyem les regidores i els regidors que figurem a la pàgina web oficial.

Preguntes.-
1.- Aquesta setmana s’està tirant cable pel poble, què és?
2.- Hi ha un monitor de TV horrible a la plaça de l’Ajuntament? Incrustat dins de la façana de l’Ajuntament no haguera esta millor?
3.- El Taller d’Ocupació del SERVEF per a la rehabilitació del Barri Medieval i que oferta 20 llocs de treball, contempla algun criteri que beneficie els desocupats del nostre poble?
4.- Van matar 7 bous en “la extraordinària classe magistral” del 30 d’agost a la Plaça de Bous com bé mostra el Registre d’Eixida. Quin és el cost dels bous?
5.- Ens poden mostrar el document en el qual l’equip de govern socialista retira el PRI-1 del Pla General d’Ordenació Urbana com vostés van anunciar abans d’eleccions?
6.- En que s’han invertit els 155.000€ de la Diputació de València?
7.- Per què no s’ha preguntat, en participació pública com en altres llocs, en quines inversions seria convenient destinar aquests 155.000€? Vostés van dir que per qüestions de temps no es va fer la consulta però des del 30 de juliol ja ho sabien, els ho vam preguntar nosaltres com consta a l’acta.

ATENCIÓ: Només va contestar que l’única despesa per a l’Ajuntament en les corregudes de bous són els diners que costa la banda de música (pregunta 4) i que ja van contestar a la pregunta 5 en l’anterior Ple. De la resta d’altres qüestions importants res de res.
Les formes són una canya.
En fí, Compromís Bocairent seguirem informant i treballant per vosaltres.
‪#‎Transparència‬ ‪#‎BocairentTestime‬

Moltes gràcies pel vostre temps.