Crònica del Ple de Juliol

El Ple Ordinari de juliol (el proppassat dijous 30) va estar viu i profitós.

En primer lloc manifestar que la convocatòria va arribar a les regidores Alicia i a Lola el mateix dia del Ple, cosa que no havia passat mai, ni en temps ni en forma, i a més a més s’han produït irregularitats en el lliurament d’actes i documentació per al seguiment de la gestió municipal.

En la mateixa sessió del Ple estàvem preguntant per factures, decrets i d’altra documentació quan això es fa en una reunió prèvia, la Comissió Informativa. Ha estat una situació surrealista i realment preocupant veure el nivell amb què el PSOE ens ha tractat amb aquest oblit el primer Ple Ordinari de la legislatura, esperem que no intencionat i que no es torne a repetir.

Els punts 3 i 4 de l’ordre del dia van estar votats a favor per l’equip de govern. (En una entrada de més avall teniu l’ordre del dia)

On de veritat vàrem traure profit va ser en el punt 6, el torn de precs i preguntes realitzades a l’equip de govern del PSOE; perquè Despatx Extraordinari, punt 5, no en va haver.

PRECS:
1.- Falten bancs en algunes zones del Barri Medieval que han estat retirats i estaven nous.
2.- El contenidors exteriors del recinte de l’Ecoparc són insuficients quan està tancat. O estan plens sempre o el seu contingut està mesclat i mal seleccionat. Demanem un major control perquè passa molta gent per la via verda i la imatge no és la correcta.
3.- Retirar el nom del portaveu de Compromís de les actes de la Junta de Govern Local perquè no pertoca l’assistència en aquest òrgan de govern.
4.- El despatx de Compromís Bocairent a l’edifici de l’ajuntament antic és deplorable. L’espai físic és insuficient per a les reunions (no hi cabem), està antiquat pel que fa a la dotació de material informàtic i inapropiat per a atendre públicament entitats, associacions i veïns del poble. Necessitem un lloc adequat per a treballar dignament i en condicions.

PREGUNTES:
1.- Què està passant al carrer Batalla de Lepanto amb obres per avaries d’aigua? No s’estan produint últimament massa avaries en els canonades que afecten interiors d’edificis?
Resposta: Algunes canalitzacions passen per dins dels edificis en comptes de pels carrers i quan hi ha reparacions són més difícils de reparar.
2.- Quins són els criteris de selecció per a l’Escola Taller amb què persones seleccionades pel SERVEF vindran a reparar el carrer Gorga del Barri Vell? Es considerarà algun criteri perquè l’alumnat siga majoritàriament del poble?
Resposta: No se sap.
3.- Quines mesures pensa fer l’equip de govern amb els rebuts del Consorci de Residus (COR)? Havia anunciat reduccions de la taxa municipal, fins i tot l’exempció de la taxa de recollida de fem? (Un dels temes estrella de la campanya electoral.)
Resposta: No se sap, però s’està estudiant.
4.- No es podrien millorar les condicions de recollida de la brossa en el Barri Medieval? Les inhumanes condicions dels treballadors, les zones d’aportació de fems, la distribució dels contenidors, la mala imatge en general que això fa?
Resposta: Això encariria el preu del servei.
5.- Hi ha alguna actuació pensada per a les cases del Barri Medieval que estan buides i no paguen impostos ni els propietaris estan localitzables? Hi ha un cens de cases deshabitades?
Resposta: No.
6.- Quina finalitat tindran els 157.682€ que la Diputació de València ha destinat al nostre poble provinent del Fons de Cooperació i que ha estat concedit, en diferent quantia, a tots els pobles valencians?
Resposta: Encara no se sap, però ja ens informaran per a acordar les actuacions pertinents.
7.- Ens poden mostrar el document on l’equip de govern retirava el PRI-1 (zona Rasilan) del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU)? (És una notícia apareguda en plena campanya electoral, en període d’al·legacions, cosa que va provocar que molta gent no presentara les seues al·legacions perquè, en teoria, el PSOE havia retirat aquesta zona que tanta polèmica havia suscitat.)
Resposta: No podem mostrar-los el document, no existeix. Per tant fals tot.

Recordar-vos que des del mes de març, quatre mesos, no havia estat possible preguntar directament a l’equip de govern del PSOE les qüestions apuntades perquè no s’havia celebrat cap Ple Ordinari.

#Transparència #BocairentTestime

Compromís Bocairent reitera l’agraïment pel vostre temps i també bones i merescudes vacances, qui en tinga.

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *