Ha estat un mes nefast per la pèrdua de Joaquim Beneyto i Antonio B. Castelló.

[Notiticia de Vilaweb] El dimarts 3 de març es va morir el fotògraf Joaquín Beneyto (Bocairent, 1934), un del iniciadors de la secció de fotografia del Centre Excursionista de Bocairent i molt lligat al món fester de la localitat. Moltes de les instantànies reproduïdes en el llibre de les festes patronals eren seues, cedides de forma desinteressada, a més de ser autor d’articles publicats en els programes de festes de Moros i Cristians i de Sant Agustí, el primer dels quals datat en 1963. Beneyto va guanyar l’any 1973 el segon premi del concurs de fotografies turístiques de la Diputació de València, amb la fotografia titulada ‘Primavera en Bocairent’.

Aquesta mort se suma a la del també fotògraf Antonio B. Castelló (Bocairent, 1929), qui es va morir el 25 de gener passat. Castelló va ser guardonat l’any 2012 amb el premi Nou d’Octubre a la trajectòria personal que lliura l’Ajuntament. Va ser membre de l’associació Art-92 des que es va fundar, i durant més de cinquanta anys va col·laborar en la confecció del programa de les festes de Moros i Cristians. També va estar molt relacionat amb la sala Joan de Joanes dedicada a exposicions i conferències, i va guanyar diferents premis en certàmens locals i d’àmbit valencià de fotografia i cartelleria. A més, va arribar a fer cinc exposicions individuals.

L’Ajuntament de Bocairent ha emés una nota de condol per la pèrdues de les dues personalitats locals, a qui es va dedicar l’any 2013 una de les conferències del cicle Xerrades a la Fresca, a càrrec de Vicent Julià.