Els Joves amb Compromís de la Vall d’Albaida es consoliden a Fontanars

El col·lectiu de joves fa balanç i concreta les bases dels reptes més immediats

Els i les JOVES DEL PAÍS VALENCIÀ-COMPROMÍS de la Vall d’Albaida van celebrar el passat diumenge dia 28 un congrés obert a Fontanars dels Alforins. Després de dos anys en funcionament, els joves van fer balanç, van renovar l’executiva i van tractar temes com les primàries o les eleccions de maig que seran fonamentals que revertir la situació actual en la que estudiar cada dia està a l’abast de menys famílies i molts joves es veuen obligats a buscar-se un futur lluny del nostre país.

Una vegada feta la presentació, va intervenir Joan Gilabert com a portaveu comarcal de Compromís per la Vall d’Albaida, qui es va adreçar als joves animant-los a seguir treballant per un horitzó de vida digna i participar en el #CanviValencià de l’any 2015. Així, els joves van repassar les darreres activitats i van manifestar que “la feina feta fins ara ha sigut bona i hem crescut de manera exponencial però cal seguir consolidant el col·lectiu i arribar fins a tots els racons de la vall”. Per celebrar aquests dos anys com a Joves amb Compromís es va projectar un vídeo que duia com a títol “Dos anys fent comarca” i que es pot vore també a YouTube.

Respecte a la nova executiva comarcal de joves, Paloma Alberola, qui va presentar la seua candidatura animada pel col·lectiu, va tornar a ser elegida com a Secretària Comarcal; Nicolau Calabuig va ser triat secretari d’Organització; Marc Biosca passarà a ocupar la secretaria de Comunicació, Sergi Oltra la de Dinamització i Implantació i finalment Cristina Biosca ocuparà la secretaria de Finances. D’aquesta manera els cinc van coincidir en que “tenim per davant uns mesos de molta feina per a coordinar de la millor manera possible l’activitat de cara al canvi del 2015 on els joves tenim molt a dir”.

Amb açò, Sergio Bordera, membre del grup i del col·lectiu Compromís per Fontanars, va agrair la càlida resposta dels joves alforiners, remarcant al poble com un símbol del canvi que volem dur a la Generalitat destacant que “el jovent té un paper molt important per tal d’aconseguir renovar l’aire de les institucions l’any vinent”.

Finalment, Nicolau Calabuig va explicar el procés de primàries que s’està duent a terme remarcant que aquesta nova manera de fer política repercutirà al nou govern de la Generalitat, on la participació ciutadana serà fonamental: “Hem iniciat amb èxit aquest procés democràtic i participatiu com a preludi de les eleccions del proper mes de maig, on volem liderar un canvi als ajuntaments i la Generalitat per fer que la indignació es transforme en participació per revertir una realitat que no ens agrada per a la nostra terra. Perquè volem un horitzó de vida digna sense haver d’emigrar, perquè entre totes i tots hem de fer que la política siga capaç de tornar a donar respostes per a les persones”, destacava Calabuig.EXECUTIVA-JOVES-Nico-Marc-Paloma-i-Sergi

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *