#25NTotlAny

No n’hauria d’haver cap ni un, però desgraciadament la política del PP cap a les dones maltractades és invisible. La lluita contra la eliminació de la violència cap a les dones i per la igualtat és un dels eixos fonamentals de la nostra agenda política #25Ntotlany#masclismemata Compromís Bocairent en contra de la violència masclista.

10392441_908644619165444_4267999476195914389_n

Manifest de Dones amb Compromís:

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones per l’Assemblea General de Nacions Unides el 17 de desembre de 1999 i ha de sevir per visibilitzar aquesta forma específica de violència, així com per a actuar amb la finalitat d’aconseguir-ne la desaparició.

La violència de gènere és fruit de les desigualtats socials que fan a les dones vulnerables. Malgrat les reiterades declaracions en contra d’aquesta violència, els assassinats que se’n deriven no disminueixen, així com tampoc les xifres de les agressions que tenen consideració de delicte penal. Des de Dones amb Compromís manifestem el nostre rebuig a la violència específica exercida contra les dones i demanem que les institucions públiques en promoguen accions coherents d’eradicació.

Segons l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, a l’Estat Espanyol més d’una de cada cinc dones majors de 15 anys (22%) ha patit violència física o sexual per part de la seua parella i menys d’una cinquena part ho ha denunciat. En el que portem d’any, 59 dones han estat assassinades a tot l’Estat. La violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones, el masclisme mata i ha de ser una qüestió política de primer ordre. Ha de formar part de les agendes polítiques cada dia.

Amb aquesta intenció, i prenent com a base les dades per al País Valencià referides al període 2009-2013 que ha posat de manifest l’Informe Sombra de la Convenció de Nacions Unides per eliminar qualsevol discriminació envers les dones (CEDAW), des de Dones amb Compromís llancem la campanya #25Ntotlany.

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *