El passat dijous 24 de novembre, es va celebrar la Comissió Informativa de Pressupostos 2017, en ella el grup municipal Compromís vàrem preguntar a l’equip de govern socialista per què no s’havia demanat la subvenció EMCOLD 2016 per a contractar assessors (contractes de mig any de duració) i poder, així, ajudar i orientar les persones aturades de llarga de duració de Bocairent. En aquell moment no ens van saber contestar i ens digueren que tindríem la resposta el dia del ple.
Arribat el ple de l’1 de desembre no ens van contestar sobre per què no s’havia demanat la subvenció que oscil·lava entre 20.000 i 50.000€ segons la població i el nombre d’aturats de llarga duració a data de juny de 2016.
Des de Compromís Bocairent hem indagat més sobre el tema i hem comprovat que efectivament complíem els requisits per a haver-la demanat, ja que el mínim d’aturats havia de sobrepassar els 200 i lamentablement a Bocairent a data de juny d’enguany ja comptava amb 212 aturats.
La conclusió és que Bocairent va deixar de rebre entre 20.000 i 50.000€ senzillament perquè des de l’equip de govern socialista, per negligència, oblit, deixadesa o inacció no es va demanar la subvenció corresponent.
A nosaltres sí ens importen les persones aturades del nostre poble