Dijous 7 d’abril de 2016 a les 20h es va celebrar el Ple Ordinari.

El Ple va començar amb el senyor Alcalde demanant disculpes pel retard en el repartiment de les actes de les sessions anteriors als membres del plenari, cosa que hem observat i li hem comentat moltes vegades, especialment en aquesta legislatura.

3.- Compte de la Gestió Recaptatòria 2015.
Es tracta d’aprovar els comptes recaptatoris (contribució) que el municipi paga a la Diputació de València. Nosaltres ens vàrem abstindre perquè la comptabilitat municipal no la gestionem. Es va aprovar amb els vots a favor del PSOE i l’abstenció del PP i Compromís.

4.- Proposta de l’Alcaldia sobre denominació “Placeta Lleó Ibèric”. (Davant del Museu Arqueològic Municipal)
És una proposta de l’Alcalde motivada per la presència del Lleó Ibèric al nostre poble, cosa que ens ompli de felicitat. I així ho vàrem demostrar els tres partits votant per unanimitat la proposta.
Malgrat açò vàrem aprofitar l’ocasió per a dir-li que el nostre poble necessita que algun@ cantant, literat, activista i/o personalitat del nostre país tinga un carrer. Però sobretot, sobretot, sobretot, Bocairent necessita noms de dones als nostres carrers. Són invisibles. Cosa preocupant.

5.- Modificació de l’ordenança de la taxa de les instal·lacions esportives. (Pujada de preus de la Piscina Municipal)
Entre un ball de xifres, poc clares i sense informe tècnic-econòmic pel que fa a les dades exclusivament de la Piscina Municipal (es van dir de manera oral), es va justificar la pujada de la taxa perquè és un servei deficitari, cosa que ja sabíem.
A nosaltres ens hauria agradat que es considerara el Poliesportiu Municipal com a entitat global, és a dir, fer d’una vegada per totes un carnet que incloga totes les instal•lacions i un servei de lloguer de pistes digne. Bocairent necessita que l’Ajuntament estiga a l’alçada de les nombrosíssimes persones que practiquen esport i pensem que tractar només el tema de la piscina és un pedaç.
Compromís portàvem en el nostre programa electoral la creació del carnet poliesportiu i això és el que cal. No obstant això ens vàrem abstindre. El PP va votar en contra. I es va aprovar amb els vots del PSOE.

6.- Moció Grup Municipal Socialista en relació amb el preacord subscrit pels Caps d’Estat i el govern de la Unió Europea amb Turquia, per a deportar els refugiats.
Després de llegir el nostre argumentari perquè constara en acta la moció es va aprovar per unanimitat per a demostrar que aquesta Europa, en aquest tema, no ens representa.

7.- Modificació Pressupostària 2/2016.
La segona modificació de crèdits que es duu a plenari després d’aprovar els pressupostos. Compromís es va abstindre perquè no gestionem les partides a les quals van destinats els diners. El PP en contra i el PSOE a favor, clar.

8.- Moció del PP per a la dinamització i localització turística de Bocairent.
Que la senyalització del nostre poble a les carreteres i autovies estiga present amb quilòmetres d’antelació per a activar el sector turístic.
Unanimitat.

Com que “Despatx extraordinari” no en va haver directament es va passar als “Precs i preguntes”.
Compromís Bocairent vàrem realitzar 5 precs:
– Durant Pasqua el Parc de l’Estació ha estat ple de cotxes dins del parc i amb gent fent les seues necessitats per on han volgut. Que no deixen passar cotxes i que es posen WC portàtils, no només allà, sinó per altres llocs del poble en aquesta data.
– Que posen un senyal en la “Rotonda dels Corrals” perquè els vehicles de turistes, visitants o comercials entren pel Pont de Sant Blai i que no passen pel Pont de Darrere la Vila (que és patrimoni).
– Que els carrers que fa anys que estan per arreglar i que les comunitats de veïns han rebut, fa temps, la notificació que “quan hi haja partida pressupostària es farà”, que es tinguen en consideració per a futures actuacions en els Plans Provincials d’Obres i Serveis. Es té la sensació de contestar i ja està, no de solucionar el problema.
– L’accés a les Covetes dels Moros en alguns trams està perillós perquè la roca està relliscosa i part de la barana ha caigut.
– A l’equip de govern li agrada donar xifres dels visitants que passen pel nostre poble, i més concretament per l’Oficina de Turisme. Ens agradaria saber quin és l’impacte econòmic del turisme en Pasqua.
Vàrem realitzar 1 pregunta:
– Que pensa l’equip de govern socialista sobre l’anunci fet per l’empresa que realitzarà una correguda de bous del 8 de maig al nostre poble? En concret la publicitat posa que “els menors de 14 anys entraran gratis i que els xiquets són els protagonistes” (sic). Cosa que a nosaltres ens sembla un despropòsit.
Van dir que només tenien constància que hi havia una sol·licitud d’una empresa per a fer la correguda però no d’aquesta publicitat.

Moltes gràcies pel vostre temps. Compromís Bocairent seguirem treballant i informant-vos. Gràcies per sentir-vos al nostre costat i, entre totes i tots, fer poble.
‪#‎Transparència‬ ‪#‎BocairentTestime‬