(Disculpeu pel retard, les Festes i tot això, ja se sap)
Dijous 4 de febrer a les 20.15h es va celebrar el Ple Ordinari del mes de gener (sic).

3.- Contracte amb l’Associació “Societat Musical Vila de Bocairent” per a cessió d’ús del local municipal situat al C/ Santa Àgueda, 23 (l’actual local), durant 15 anys per a desenvolupar l’escola de música i les seues activitats.

Li vam preguntar a l’Alcalde perquè constara en acta si la Societat Musical Vila de Bocairent pagaria llum i aigua, a la qual cosa va respondre que no, també li vam preguntar si pagarien els rebuts de contribució de l’IBI, a la qual cosa va respondre que els locals municipals estan exempts d’aquest impost.

Nosaltres després d’aquests aclariments no trobàvem impediment perquè la Societat Musical Vila de Bocairent poguera disposar de la cessió del local municipal en unes condicions molt avantatjoses, era cert, enhorabona per les negociacions! Però no podíem oblidar que hi ha dues associacions musicals més al nostre poble que sí pagaven els tributs referits anteriorment i que no hi havia unes condicions equitatives entre totes les associacions musicals. Pensem que la Vila ha negociat molt bé el contracte de cessió per 15 anys i que l’error està en l’equip de govern socialista en no equiparar les mateixes condicions a totes tres associacions.

El PSOE i el PP van votar a favor i nosaltres ens vam abstindre.

4.- Moció Grup Municipal Socialista derogació de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local per a l’Autonomia Local i la Suficiència Financera.
Una llei que impedeix molt seriosament el normal funcionament dels ajuntaments a nivell educatiu, sanitari i de garantir els serveis públics, imposada pel PP des de Madrid i amb un total desconeixement de l’administració més pròxima a la ciutadania. Una llei a extingir.
El PP va votar en contra. I PSOE i Compromís a favor de derogar-la.

5.- Moció conjunta grups polítics municipals Socialista, Compromís i Popular per a paralitzar la Planta de Residus Animals situada entre Otos i la Pobla.

Des de l’Assemblea Veïnal de la Vall d’Albaida es va demanar col·laboració per a paralitzar una planta que potser ací al nostre poble no haja tingut massa ressò però que ha causat gran alarma social i malestar entre sectors turístic, agrari i econòmic d’aquella part de la nostra comarca.

Per unanimitat dels tres partits polítics l’Ajuntament de Bocairent es vam posicionar en contra de la Planta de Residus Animals i unes altres disposicions que contenia la moció.

6.- Proposta declaració Bé d’Interés Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló.
Atesa un resolució de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana que va incoar l’expedient de declaració de BIC de les Normes de Castelló, atenent també a que el Centre Valencianista de Bocairent va ser una de les entitats signants de les Normes del 32, es va presentar al Ple aquesta proposta que amb diatribes i raonaments absurds sobre la identitat valenciana i el nom de la llengua encara defensava el PP perdent-se en un marasme impropi del segle XXI.
La proposta va eixir aprovada amb els nostres vots i els del PSOE. El PP es va abstindre.

Com que “Despatx extraordinari” no en va haver directament es va passar als “Precs i preguntes”.
Vam realitzar 6 precs:
– Un error apreciat en els senyals de prohibit aparcar per a les Festes de Sant Blai.
– La nova barana del carrer Repunxó necessita punts d’ancoratge perquè és molt llarga i es mou massa.
– Els nous bonys que regulen la velocitat dels vehicles a Sant Joan de Ribera i Joan Beneito Bernàcer estan sense senyalitzar i pot causar algun ensurt.
– Els tobogans del parc Pius XII al Parc de la Canaleta ens sembla que no compleixen les normes de seguretat. Que els revisen.
– Mostrar el nostre desacord amb la denegació de 8 paradetes per a Festes amb el motiu que no hi havia un espai per a col·locar-les. Pensem que deixar de generar ingressos d’una manera tan fàcil és un error de l’equip de govern socialista.
– Els vam recordar que el nostre despatx municipal segueix sense dotació de material de cap tipus per al normal funcionament de la nostra tasca. El principal partit de l’oposició portem des de juliol demanant una dotació que no arriba.

Vam realitzar 3 preguntes:
– Si d’una vegada per totes el Polígon Industrial podria disposar de fibra òptica per a les nostres empreses, que era una vergonya que aquesta important eina de treball no estiga assegurada.
L’Alcalde va contestar que se solucionarà en breu.
– Els contenidors de les mitges rotondes en la CV-81 en direcció a Banyeres de Mariola sempre estan plens, o tombats, o trencats. Si seria possible que no estigueren tan visibles per a què no es dipositaren tan alegrement residus que no toquen.
Van dir que ho estudiarien.
– Per què l’Escola de Nadal (d’Hivern) organitzada per l’AMPA es va realitzar en els barracons del CEIP Lluís Vives? Fem campanya en contra dels barracons i enviem les xiquetes i els xiquets a un lloc que no reuneix les condicions contra les que protesten.
Van dir que això era un tema de l’escola i que si volíem informació que anàrem nosaltres a preguntar.

Moltes gràcies pel vostre temps. Compromís Bocairent seguirem treballant i informant-vos. Gràcies per sentir-vos al nostre costat i, entre totes i tots, fer poble.