El Ple de dimecres 25 de novembre va començar amb un rigorós i emotiu minut de silenci en memòria de les dones assassinades i més en una data assenyalada com el Dia Internacional contra la violència contra les dones. ‪#‎NiUnaMés‬ . També per l’absència per baixa de la regidora socialista Mº Luz Pascual Soler. Celebrat el sorteig de les meses electorals per al 20 de desembre, aprovada l’acta i fet el seguiment de la gestió (punts 1, 2 i 3) vam passar al que va ser un Ple íntegrament de mocions.

4.- Moció Marxa Estatal contra les violències masclistes del 7 de novembre de 2015. La Moció presentada per l’associació “Més que Dones” va quedar aprovada per unanimitat. Els vam recordar que nostra regidora Lola va estar present a Madrid en la Marxa.
5.- Moció PP, Assistència sanitària. El PSOE i el PP la van votar a favor, Compromís ens vam abstindre. No ens creiem res del Partit Popular pel que fa als serveis públics que ells han gestionat, ha quedat clarament demostrat que ho han fet tot pols intencionadament.
6.- Moció COMPROMÍS, Per un sistema de finançament just. Va eixir aprovada, però el PP es va abstindre perquè posava País Valencià. Què volien que posara, Canadà?
7.- Moció COMPROMÍS, 25 novembre: Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones. Unanimitat.
8.- Moció PP, Ordenança Municipal de Transparència. Unanimitat davant de que qualsevol persona puga demanar informació sobre els diferents procediments, tràmits i recursos del nostre ajuntament.
10.- Precs i preguntes perquè Despatx Extraordinari no en va haver. Ací és on el Ple es va animar un poc perquè aprofitem per a preguntar a l’equip de govern aspectes, propostes i informació de la seua gestió.

Precs.-
a) Que la web municipal tinga com a primera opció d’idioma el valencià.
b) Que es pose llum a la passarel·la que comunica el carrer Joan Beneyto Bernàcer amb les cases de la Canaleta i que travessa el Riu Clariano. Fa por passar per allà i més ara que es fa tan prompte de nit.

12294914_1047430455287214_3793311468634661457_n
c) Demanem que l’Ajuntament faça un cens de les cases buides del Barri Medieval i que es localitze els seus propietaris.

Preguntes.-

a) Per què el Taller d’Ocupació, que incidirà en una zona concreta de la zona de Sant Joan i de la Mare de Déu d’Agost, només rehabilitarà tres cases de propietat municipal i només en la façana, la teulada no? Pensem que la teulada és l’element que més protecció ofereix als veïns de cases habitades del costat i els protegeix d’humitats i pluges? La Resposta és que ha costat molt iniciar un pla com aquest amb persones en atur de llarga durada i que la prioritat principal era la formació d’aquestes persones durant els sis mesos que durarà el taller i que s’havia d’incidir en les cases perquè no foren un risc per als vianants. Però de teulada res, ja aconseguirien una altra subvenció.

b) Per què no s’han fet rampes d’accés en carrers que ho necessitaven (com les fotos que hem posat en el nostre mur sobre diversos carrers on és impossible el pas d’una cadira de rodes, el carro de la compra o un carret de xiquets) i, en canvi, es fan en llocs on l’accessibilitat no és gens complicada? La resposta va ser ja ho tenien pensat així i que més endavant ja s’estudiaria fer-ne en uns altres llocs.

c) El Whassap de l’Ajuntament en altres pobles és merament informatiu per a qui vol rebre notificacions de tràmits, exposicions, rebuts, impostos; en canvi ací serveix per a fer suggeriments i queixes quan el procediment adequat seria el registre d’entrada? Pensem que amb aquest sistema se’ns oculta informació? La resposta és que serveix per a avisos menors que el veïnat detecta i així són més eficaços. Que està fet amb bona intenció.

d) Per a quan pensen visitar el despatx del nostre grup municipal i dotar-lo com cal per a poder realitzar la nostra tasca d’una manera normal? La resposta va ser que quan volguérem. (Efectivament, ahir dijous el Primer Tinent d’Alcalde va prendre nota de les necessitats bàsiques que anem molt de temps reclamant: un ordinador, una impressora, Internet i telèfon en el nostre despatx. Veurem com queda la cosa…)

En fi, Compromís Bocairent seguirem treballant i informant-vos.
‪#‎Transparència‬ ‪#‎BocairentTestime‬
Moltes gràcies pel vostre temps!