Bocairent, 13 de juny de 2015
Senyor Alcalde, regidores i regidors, veïnes i veïns de Bocairent,

Les primeres paraules són per a donar la benvinguda a les noves persones que conformaran la corporació municipal durant aquesta legislatura que hui comença, benvingudes i benvinguts en nom de Compromís Bocairent. També hui, jornada històrica arreu del nostre estimat País Valencià, on les persones hem decidit de manera lliure i democràtica un canvi de vella política per una més fresca, més sana i sobretot més honrada. Estem, per tant, d’enhorabona amb Majúscules!!!

Els resultats electorals han propiciat una extensíssima majoria d’esquerres al Consistori Municipal de Bocairent i açò en certa manera justifica el sentit de la votació que s’acaba de produir. Ens hem votat a nosaltres mateixos perquè pensem que, vista la voluntat del poble, som la primera força política de l’oposició i així hem i haurem d’actuar. 

Un nou panorama polític se’ns planteja al davant, a partir d’ara i gràcies al suport dels vots passem a ser el principal partit de l’oposició. Una oposició que farem des d’un punt de vista rígid i ferm en la fiscalització dels recursos econòmics administrats pel nou equip de govern. Una oposició que realitzarem també des d’un punt de vista constructiu, dialogant i conciliador en tots els temes que siguen d’interès per al nostre poble i el nostre país. Una oposició que buscarà l’interés general per damunt de l’interés particular i, en definitiva, una oposició progressista que recollirà no només la veu dels nostres votants sinó de qualsevol persona, i torne a repetir, de qualsevol persona, que crega que la seua opinió i la seua paraula han d’arribar a la Casa del Poble. Una oposició a la qual el grup socialista ens trobarà sempre que hi haja consens i voluntat per fer les coses de manera transparent i fàcil, i que serem implacables si açò no es produeix.

Hui estic triplement content i no vull deixar passar l’ocasió per a fer-ho públic.

Primer pels resultats, pels històrics resultats que el 24 de maig es van produir. Som l’únic partit de Bocairent que puja en vots i en representativitat. Volem agrair perquè conste en acta l’enorme satisfacció pels 670 vots, passant a ser segona força política municipal, i els 937 vots emesos a les Corts Valencianes, cosa que ens ha situat com a primera força política al poble per al parlament valencià. Les fantàstiques xifres ens avalen. Moltes gràcies.

Segon pels magnífics resultats que han possibilitat que la nostra formació dispose de tres regidors, cosa que mai havia ocorregut en el nostre grup polític.

I tercer, i personalment, el fet més important. Per primera vegada hi haurà dues dones que seran la veu de Compromís a l’Ajuntament de Bocairent. Alícia i Lola, Lola i Alícia, heu d’estar la mar de contentes, entreu per mèrits propis i de ple en la noble tasca de representar la voluntat del poble, la responsabilitat d’ocupar un càrrec públic i ser l’enllaç entre les persones i l’entitat municipal, la satisfacció d’iniciar un nou i apassionant camí en les vostres vides al qual li haureu de dedicar temps i paciència però que estic convençut que ho fareu fenomenal. Teniu el meu suport i el de tot un col·lectiu de persones al nostre costat. Enhorabona, com no podia ser d’una altra manera!!!

Vull també dirigir unes breus però sentides paraules als membres de la candidatura i del col·lectiu de Compromís Bocairent. Gràcies pel vostre treball, per les hores que li dediqueu quan hi ha algun tema que necessita d’opinió i reflexió. Gràcies per donar la cara en una llista que continue pensant que era la millor de tots els partits polítics que concorríem a les eleccions del poble. Gràcies, en definitiva, per tota la feina realitzada, la que ens queda i per l’amistat de persones que no ens coneixíem de res i ens hem trobat en aquest camí de confluències i d’il·lusions. 

Els reptes que se’ns plantegen per a aquesta legislatura són molt importants per al benestar i la qualitat de vida de les persones del nostre poble. Moltes i molts no podem llevar-nos del cap l’excel·lent resultat i sobretot el canvi produït a les Corts Valencianes. Caldrà construir el futur a poc a poc, sense prometre res que no es puga fer. La política de terra cremada feta pel Partit Popular farà difícil una situació normal i normalitzada fins d’ací a un temps, esperem que no massa llarg. La responsabilitat al nostre poble correspondrà al grup socialista que haurà de fer d’enllaç entre les necessitats de la gent i el nou govern de la Generalitat, la Diputació i la Mancomunitat comarcal. Li desitgem sort i seny.

Per anar acabant un agraïment públic a les nostres famílies que ens suporten i ens suportaran durant un temps, que els llevarem hores de lleure i d’estar amb els nostres per a treballar per Bocairent que és, en definitiva, el cas que ens ocupa, per això ens hem presentat, i que tractarem entre totes i tots de portar-ho d’una manera correcta, coherent i transparent.

Donar la més sincera enhorabona a l’Alcalde i a les regidores i regidors que conformen el nou panorama polític al nostre Ajuntament, perquè aquesta ha estat la voluntat del poble.

Ja finalment des de Compromís quedem a la disposició de les veïnes i els veïns de Bocairent a partir d’aquest precís moment.

Visca Bocairent i visca el País Valencià //// Moltes gràcies.

Manel Delgado Sanchis

Portaveu Compromís a l’Ajuntament de Bocairent