Dimarts 27 de gener va haver una sessió informativa al Teatre Avenida convocada per l’equip de govern socialista sobre la Participació Pública del PGOU. En aquella reunió Compromís Bocairent vam exposar els motius pels quals havíem votat en contra d’aquesta participació pública, no perquè estiguérem en contra de què la gent opinara sinó perquè no ens ha convençut el projecte de PGOU presentat pel grup socialista.

Ara, una vegada aprovada l’acta de manera oficial en el Ple Ordinari del 29 de Gener, us mostrem els arguments pels quals no estem d’acord. Informació i transparència. Gràcies.

Intervenció de Manel Delgado, portaveu i regidor de Compromís Bocairent, al Ple de Ordinari del 4 de desembre de 2014 amb els quals justifiquem el nostre posicionament en contra del Punt 3: Pla de Participació Pública del PGOU.

D’entrada ja manifestem que votarem en contra del Pla de Participació Pública del PGOU de Bocairent. I com es preceptiu justificarem el sentit de la nostra votació perquè en quede constància documental i perquè no es mal interpreten les nostres paraules.

 -Cert es que hem tingut, en companyia dels altres partits polítics, dues reunions amb la nova empresa redactara del PGOU i que molt amablement ens van contar tot allò que calia fer d’acord amb els estudis de creixement poblacional, de catalogació del sòl i d’aspectes mes puntuals, deis quals vam ser informats i mostrats.

 -També es veritat que la proposta del Pla estava més que tancada, ha estat una feina de l’equip de govern, com no podia ser d’una altra manera, però amb poc marge de maniobra per a fer canvis i/o propostes més substancials i més importants des del nostre punt de vista; ens ha semblat per moments que la proposta tenia poc marge de maniobra.

 -Pel que fa a les al·legacions que en el seu moment es van fer per part de particulars, empresaris, gent de fora del nostre poble, ens sorprèn que no se’n contestara cap ni una i ara tot el procediment comence de nou, evidentment per les circumstàncies que coneixem, però que causarà una nova molèstia o qui sap si un desistiment per part d’aquelles persones que ja van registrar la seua al·legació en el seu moment.

 -Mostrem també el nostre malestar i la nostra incredulitat davant d’aspectes com les inexistents actuacions futures en l’àmbit del Barri Medieval que, amb unes normes obsoletes, perd qualitat de vida i sobretot habitants, en un lloc que es part fonamental del perfil del nostre poble però que, sense un plantejament més ambiciós, acabarà per degradar-se més i més.

 –No ens expliquem com es pot donar continuïtat al Polígon Industrial “Els Oms”, amb la urbanització, la llum, l’aigua i el clavegueram sense instal·lar i ben lluny del nucli urbà, quan el Polígon Industrial “El Regadiu” té una capacitat d’ocupació ridícula i on no s’ha urbanitzat ni s’ha exigit fer-ho als agents urbanitzadors quan tocava.

 –No entenem com el futur creixement del poble per la zona de Vilars/Pastetes es veurà completament bloquejada per una circumval·lació amb l’hipotètic i futur pont de connexió a la rotonda del Regadiu, tot això, diuen, amb la intenció d’evitar l’entrada de camions i vehicles pesants al nucli urbà.

 -Un altre aspecte que ens fa mostrar bona part de la nostra desconfiança en aquest projecte del PGOU es la manera que s’està gestionant el tema amb veïnat i empresaris de la zona del PRI-1 “Rasilan“. Ens hem reunit personalment amb molts d’ells i també han hagut contactes telefònics on ens han manifestat el seu pessimisrne i la seua angoixa per la possible entrada d’un agent urbanitzador que els fera perdre el que tant de temps els ha costat de fer. La veritat es que tanta incertesa també ens preocupa a nosaltres, a Compromís. Pensem que tot allò de la declaració davant notari sobre les propietats de particulars i empresaris no es garantia suficient per a aclarir el tema. Per què no s’ha inclòs al plànol que se’ns va facilitar la relació exacta de cases i d’empreses consolidades; es a dir, amb activitat fefaent, demostrada? El fet d’ometre-ho crea recels, i molts, amb tota la raó.

 -Possiblement el que transcendirà d’aquesta votació es que Compromís està en contra de què la gent participe públicament del PGOU, no es així. No votem en contra perquè no vulguem donar participació a la gent, votem en contra perquè el projecte que es proposa a la ciutadania no es un Pla General clar, té punts foscos, molts, i algunes incongruències que pensem que no es poden deixar per a mes endavant; s’han de portar ja resoltes al Pla de Participació Pública.

Acta del Ple Ordinari del 4 de desembre del 2014: